Renata Charvátová Sport

Neskutečné tenisové talenty – Linda a Brenda Fruhvirtovy

Ve zkratce

Linda a Brenda Fruhvitovy – mladičké tenistky, které šokují celý svět! Pojďme si shrnout jejich úspěchy a porovnat je s výkony nejlepších tenistek současnosti.

Sestry Linda a Brenda Fruhvirtovy šokují celý tenisový svět. (foto: sport.cz)

Linda a Brenda Fruhvirtovy. Sestry, které šokují celý tenisový svět. A tak bychom je měli znát i my. Jedná se o mladé české tenistky Lindu (16 let) a její sestru Brendu (13 let), které ve svém mladičkém věku podávají neuvěřitelné výkony!

Jejich výkony stále překvapují

Naposledy šokovala svým triumfem na juniorském turnaji ITF v Káhiře třináctiletá Brenda, která se tak stala nejmladší vítězkou za posledních 25 let.

Linda hned ze začátku letošního roku postoupila až do finále na turnaji v Hamburku mezi dospělými hráčkami, kdy porážela i o pět set míst lépe postavené soupeřky. Ve své dosavadní kariéře vyhrála na juniorském okruhu ITF dva tituly ve dvouhře, dva ve čtyřhře a momentálně drží 360. příčku žebříčku WTA mezi dospělými hráčkami.

Byly tak úspěšné i nejlepší tenistky současnosti?

Porovnejme, jak si v takto mladém věku vedly naše nejlepší současné tenistky. Dvojnásobná grandslamová šampionka Petra Kvitová v 16 letech držela 773. příčku, Markéta Vondroušová (také v 16. letech) byla zhruba 400. hráčkou světa a Barboře Strýcové patřila příčka okolo 220. místa.

Každá je jiná, obě jsou skvělé

Přestože jsou Linda a Brenda sestry, každá z nich má odlišný styl hry. Kapitán českého juniorského týmu Tomáš Josefus to zhodnotil následovně:

Linda hraje skvěle od základní čáry, má tvrdé rychlé údery, je jako pitbul. Brenda má také kvalitní hru odzadu, jen není tak zarputilá.

Tomáš Josefus

I když každá ze sester hraje odlišně, jejich výkony jsou neuvěřitelné! Myslíme, že se do budoucna máme ještě na co těšit. A český tenis bude i nadále vzkvétat a konkurovat světu.

A co vy? Fandíte tenisu? Která ze zmíněných hráček je vaší favoritkou?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *