Pavlina Tarasová Recepty Volný čas Všehochuť

Crinkles

Ve zkratce

Slyšeli jste už o původem americké pochutince jménem crinkles? Jsou to kakaové sušenky obalené v pořádné vrstvě cukru. Nejlepší na nich je, že navenek jsou křupavé, ale vevnitř hezky měkké a vláčné. Příprava těsta zabere sotva hodinu a upečené jsou za patnáct minut.

foto: Pavlina Tarasová

Slyšeli jste už o původem americké pochutince jménem crinkles? Jsou to kakaové sušenky obalené v pořádné vrstvě cukru. Nejlepší na nich je, že navenek jsou křupavé, ale vevnitř hezky měkké a vláčné. Příprava těsta zabere sotva hodinu a upečené jsou za patnáct minut. 

BUDETE POTŘEBOVAT: 

špetku soli 

1 vejce 

30 gramů másla 

100 gramů cukru krupice 

65 gramů mouky 

½ lžičky kypřícího prášku 

30 gramů holandského kakaa (žádné Granko) 

Na obalení budete potřebovat misku s prosátým moučkovým cukrem. 

PŘÍPRAVA: 

V míse si vidličkou nebo šlehačem utřete máslo s krupicovým cukrem do kašičky, důležité je, aby máslo mělo pokojovou teplotu, jinak se s ním bude kvůli tuhosti špatně pracovat a při tření mohou vznikat hrudky. Poté do mísy přidáte vejce – společně vyšleháte do pěny, následně přimícháte i kakao. Nakonec do směsi postupně vmícháte i kypřící prášek a mouku. Hladké těsto v míse zakryjete utěrkou nebo potravinářskou fólií a v lednici necháte chladit alespoň 3 hodiny. 

Z vychlazené směsi tvořte v dlaních kuličky o velikosti vlašských ořechů, mně jich z této dávky vzniklo 12. Vzniklé kuličky dejte ještě na 5 minut do lednice. Rozehřejte si troubu a mezitím už můžete obalovat kuličky v moučkovém cukru, opravdu je v něm vyválejte, aby na crinkles byla pořádná bílá vrstva, hlavně ji potom neoklepávejte.  

foto: Pavlina Tarasová

Kuličky opatrně naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a na 175 stupňů je pečte po dobu přibližně 12-15 minut. Nebojte, kuličky se roztečou a vzniknou z nich sušenky. Poté je nechte vychladnout a dobrou chuť. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *